Ads Top

HVC kan starten met bouw van zonnepark van 74.000 zonnepanelen

Op 2 mei behaalde HVC een belangrijke mijlpaal voor zonnepark Sunspace in Marknesse in de Noordoostpolder: de ‘financial close’. Hiermee is de financiering rond en zijn alle contracten getekend.

Dat betekent dat HVC kan starten met de aanleg van het zonnepark. Vanaf het voorjaar van 2024 wekken de 74.000 zonnepanelen met een vermogen van 46 MWp jaarlijks circa 43 miljoen kilowattuur groene zonnestroom op. Dat is genoeg om 17.000 huishoudens van duurzame stroom te voorzien. Wat het zonnepark uniek maakt, is dat het gebruikmaakt van de bestaande netaansluiting op het terrein van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR).
 
Zonnepark Sunspace is een initiatief van Stichting Energieneutraal Noordelijk Flevoland (SENF) en energie- en grondstoffenbedrijf HVC. Het is het grootste zonnepark van HVC tot nu toe. Het zonnepark wordt aangelegd op het terrein van NLR, het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum, in Marknesse. Het zonnepark Sunspace levert een belangrijke bijdrage aan een energieneutrale gemeente Noordoostpolder.
 
Het zonnepark wordt op het elektriciteitsnet aangesloten via de bestaande netaansluiting op het bedrijventerrein van NLR. De netaansluiting wordt op deze manier gedeeld met meerdere gebruikers. Zo maken we slim gebruik van bestaande netinfrastructuur. Hierdoor wordt er minder beslag gelegd op de beperkte capaciteit bij de netbeheerders.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.