Ads Top

ENGIE zorgt voor gesloten distributienet bij Luik Natie

 

Na eerdere succesvolle samenwerkingen met ENGIE is Luik Natie, de eerste CO₂-neutrale logistiek dienstverlener in de Antwerpse haven, erin geslaagd om zijn beperkt resterende koolstofuitstoot nog verder terug te dringen.

Eerder implementeerde ENGIE al een gecombineerde groene stroomoplossing met zonnepanelen, een batterij en elektrische laadpalen, naast een reeds bestaande windturbine.

Om Luik Natie maximaal gebruik te laten maken van zijn eigen hernieuwbare energieproductie, heeft ENGIE nu ook voor een gesloten distributienet gezorgd dat de twee aangrenzende bedrijfsterreinen van Luik Natie met elkaar verbindt.

Luik Natie Storage, dat instaat voor de behandeling en opslag van goederen, en Luik Natie Coldstore, dat goederen gekoeld en diepgevroren bewaart en een veel hoger verbruik kent, hadden oorspronkelijk twee aparte distributienetaansluitingen. Hernieuwbare energie die op één terrein werd opgewekt, moest dus ook op hetzelfde terrein verbruikt worden. Overtollige productie werd in het net geïnjecteerd en kon niet gebruikt worden om de andere site te bevoorraden van eigen groene energie.

Dankzij een gesloten distributienet dat ENGIE ontwikkelde, heeft Luik Natie voortaan nog slechts één aansluitpunt tot het distributienet. Alle achterliggende energiestromen en -uitwisselingen (‘behind the meter’) worden door het bedrijf zelf beheerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.