Ads Top

Nederland wil een grote rol spelen in de waterstofindustrie

In Rotterdam komt bijna de hele wereld bij elkaar om te praten over de toekomst van waterstof. Nederland wil op de langere termijn een grote rol gaan spelen in de waterstofindustrie. René Peters, energiedeskundige van kennisinstituut TNO was te gast bij het NOS Radio 1 Journaal.

Nederland heeft grote plannen om fabrieken te bouwen om waterstoftechnieken toe te passen. Wij zijn al best wel een voorloper in Noordwest-Europa. We zijn al bezig om de gasinfrastructuur om te bouwen naar een waterstof-structuur. Er zijn concrete projecten in Nederland die in de bouwfase zitten. Daarnaast zijn er meer dan tien waterstof-tankstations gebouwd.

Tijdens het congres in Rotterdam is de import van waterstof een belangrijk onderwerp. In Nederland kan waterstof geproduceerd worden met de zon en de wind, maar voor de verwachte vraag in de toekomst zal Europa de helft moeten importeren. Rotterdam wil graag een import haven worden voor de rest van de wereld als het om waterstof gaat. Landen die waterstof willen leveren zijn bij het congres aanwezig.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.