Ads Top

Big Ass Battery verwelkomt Yard Energy als investeerder

YARD ENERGY Group B.V. heeft een belang genomen in Big Ass Battery B.V., een Nederlandse hightech scale-up die energieopslagsystemen ontwikkelt en bouwt. Daarnaast stelt YARD ENERGY groeifinanciering ter beschikking. Big Ass Battery, gevestigd in Nuenen, onderscheidt zich door haar innovatieve energieopslagsystemen die volledig in eigen beheer worden gebouwd.
 
YARD ENERGY en Big Ass Battery zijn beide Nederlandse bedrijven die naar eigen zeggen een belangrijke rol spelen in de energietransitie. YARD ENERGY heeft veel ervaring opgedaan in de ontwikkeling en bouw van windenergieprojecten en heeft een brede investeringsportefeuille opgebouwd in scale-ups die een essentiële rol spelen in de energietransitie. Met deze participatie zet Big Ass Battery een volgende stap in de realisatie van haar groeiambities. Na de oprichting twee jaar geleden, is Big Ass Battery gereed om versneld op te schalen.
 
De technologie van Big Ass Battery richt zich met name op de bouw & infra, met als toepassing het opladen van elektrisch bouwmaterieel, bouwplaatsen voorzien van stroom als duurzaam alternatief voor dieselaggregaten en het snel opladen van EV’s (‘fast charging’). Ook richt Big Ass Battery zich op bedrijfspanden, de agrarische sector en zonneparken die zonne-energie willen opslaan en/of willen bijdragen aan beheersing van de onbalans in het elektriciteitsnet (netcongestie) – en om die reden energie willen verhandelen op verschillende markten. Big Ass Battery zet tevens in op bedrijfspanden die een te kleine netaansluiting hebben en behoefte hebben aan een netverzwaring (peakshaving).  
 
Het portfolio van Big Ass Battery omvat kleine mobiele batterijsystemen vanaf 60 KW vermogen en 75 kWh opslagcapaciteit tot 10-voet containers met 1020 KW vermogen en ruim 1 MWh opslagcapaciteit, welke bovendien met elkaar geschakeld kunnen worden, waardoor de opslagcapaciteit onbeperkt is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.