Ads Top

Helft Nederlanders wil een vast energiecontract

Meer dan de helft van de Nederlanders wil wel een vast energiecontract. Dat blijkt uit onderzoek van online vergelijker Pricewise in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.  Het grootste gedeelte van hen wil een contract van drie jaar of langer. Zekerheid op een vast tarief en een laag maandbedrag zijn doorslaggevende factoren.  

Het onderzoek laat zien dat 56 procent van de Nederlanders een vast energiecontract wil. Een klein deel van de bevolking (14 procent) heeft hier geen behoefte aan en 30 procent weet het nog niet.

Een derde (32 procent) van de Nederlanders die een vast energiecontract wil, zou een langere looptijd van drie jaar willen. 14 procent heeft liever een looptijd van twee jaar en 23 procent heeft liever een looptijd van een jaar.

Ondanks dat ruim de helft wel een vast energiecontract zou willen, wil 65 procent hier niet extra voor betalen. Ruim een kwart van de Nederlanders wil tussen de 1 en 50,00 euro per maand extra betalen.

Een laag maandbedrag (65 procent) en zekerheid op het tarief (64 procent) zijn voor de meeste Nederlanders belangrijke punten aan een energiecontract. Daarna komen punten als duurzaamheid (25 procent) en voorkeur voor leverancier (16 procent).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.