Ads Top

Radboud Universiteit bespaart met LED

Met het project LED'S GO bespaart de Radboud Universiteit in 2023 veel elektrische energie door in vier gebouwen de conventionele verlichting te vervangen door duurzame ledverlichting. Dit levert uiteindelijk een besparing van 65 procent op het huidige stroomverbruik voor verlichting in deze gebouwen.

LED'S GO start begin april in het Huygensgebouw. Later dit jaar volgen de gebouwen Grotius, Elinor Ostrom/Gymnasion en de Universiteitsbibliotheek. De totale uitvoering van LED'S GO beslaat ongeveer een jaar.

De heldere verlichting draagt bij aan een aangename (werk)omgeving voor medewerkers, studenten en bezoekers. Ledverlichting is veel energiezuiniger dan traditionele verlichting en dat is niet alleen goed voor het milieu, het levert ook een flinke kostenbesparing op. De energiekosten voor verlichting dalen en omdat deze duurzame verlichting een veel langere levensduur heeft dan de traditionele verlichting, gaan ook de kosten voor onderhoud omlaag.

Het energiebeleid van de Radboud Universiteit doelt op twee procent absolute energiebesparing per jaar en LED'S GO is een van de maatregelen die bijdraagt aan het bereiken van dit doel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.