Ads Top

Driekwart Nederlandse bedrijven gaat binnenkort volledig elektrisch rijden

Driekwart van de Nederlandse bedrijven is van plan om binnen drie jaar volledig over te stappen op elektrische voertuigen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van Vattenfall bij bedrijven die een eigen wagenpark of bedrijfsauto’s hebben.

De meeste bedrijven noemen maatschappelijke verantwoordelijkheid en een verbetering van hun CO2-balans als belangrijkste reden om af te stappen van voertuigen met verbrandingsmotoren.

Beschikbaarheid van laadpalen speelt een doorslaggevende rol in het besluit om elektrische voertuigen aan te schaffen. Het is zelfs belangrijker bij het nemen van een aankoopbeslissing dan de actieradius in kilometers of kostenaspecten (77% vs. 75%, 70%). N

ederlandse bedrijven investeren meer in de verschillende soorten laadinfrastructuur dan hun collega’s in Duitsland en Zweden. De meeste bedrijven hebben laadpalen in hun garages voor de bedrijfsvoertuigen. De helft van de werknemers kan er ook zijn of haar privévoertuig opladen. Om thuisladen gemakkelijker te maken voorziet 43 procent van de bedrijven de eigen werknemers van thuislaadpunten. De helft van de bedrijven biedt zijn werknemers bedrijfslaadkaarten aan voor openbare laadstations als ze buiten het bedrijfsterrein moeten laden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.