Ads Top

Zonnepanelen boven parkeerterrein

Steeds meer bedrijven en organisaties zijn bezig met verduurzamen van hun gebouw en de directe omgeving. En kijken daarbij ook naar mogelijkheden om zonnepanelen boven parkeerterreinen te plaatsen. Ook wel ‘solarcarports’ genoemd. 

Om ondernemers hierbij te helpen, biedt gemeente Apeldoorn de applicatie ‘Park the Sun’ aan. Deze app biedt gratis inzicht in de mogelijkheden én een eerste indicatie van de te verwachten kosten.

Zonnepanelen worden steeds populairder. Naast zon op dak kiezen bedrijven er steeds meer voor om slim gebruik te maken van hun parkeerplaatsen. Maar welke parkeerterreinen zijn hier nou geschikt voor, wat zijn de kosten en wat is de terugverdientijd?

De applicatie Park the Sun biedt hier inzicht in. Met luchtbeelden en andere data laat de app zien welke parkeerterreinen wat betreft energie-opbrengst grote kans bieden om te overkappen met zonnepanelen, eventueel in combinatie met het plaatsen van laadpalen. Op basis van uw technische wensen worden de kosten en terugverdientijd berekend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.