Ads Top

‘Vlaamse producenten van hernieuwbare energie maken geen woekerwinsten’

Producenten van hernieuwbare energie maken geen woekerwinsten. Dat stelt de Vlaamse organisatie voor duurzame energie ODE na de nodige ophef hierover.

'De Vlaamse media staan op het ogenblik bol van berichten over zogenaamde woekerwinsten voor hernieuwbare-energieproducenten, graag duiden we deze niet-correcte berichtgeving’, aldus algemeen directeur Dirk Van Evercooren.

Hij stelt dat de sterk gestegen elektriciteitsprijzen niet veroorzaakt zijn door hernieuwbare energie, maar door sterk gestegen vraag naar elektriciteit, geopolitieke spanningen en de daardoor enorm gestegen aardgasprijzen.

De ODE-directeur benadrukt verder dat de financiële steun voor hernieuwbare energie steeds verder afneemt. Zo krijgen windparken van voor 2012 bijvoorbeeld al geen steun meer.

Lokale hernieuwbare energie zorgt juist voor minder afhankelijkheid van ingevoerde fossiele brandstoffen, tempert dus de elektriciteitsprijs en draagt juist bij tot het dempen van de prijsschokken die de internationale aardgasmarkt veroorzaakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.