Ads Top

Variabele tarieven bij veel energieleveranciers onvindbaar

Bijna een derde van de energieleveranciers verstopt de tarieven van zijn zogeheten modelcontract. Dat constateert de Consumentenbond, die de websites van 27 aanbieders tegen het licht hield. Energieleveranciers zijn verplicht zo'n maandelijks opzegbaar contract makkelijk vindbaar op hun site te plaatsen.

Vandebron en Clean Energy hebben helemaal geen maandelijks opzegbaar contract op hun site staan. Consumenten kunnen die alleen telefonisch of per mail opvragen.

Zes andere leveranciers (Coolblue Energie, Energie Direct, Engie, Essent, United Consumers en Vattenfall) bieden wel een modelcontract, maar consumenten zien de tarieven pas als zij hun gegevens invullen.

De bond vindt dat onwenselijk. Tarieven zijn niet afhankelijk van je postcode. Ook op deze manier is het moeilijk te controleren of de gehanteerde prijzen altijd hetzelfde zijn. Bovendien weet je niet wat er met je gegevens gebeurt.

In november 2021 tikte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een aantal energieleveranciers op de vingers wegens het niet aanbieden van een modelcontract. Toch houden sommige leveranciers zich nog steeds niet aan de regels.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.