Ads Top

Uitgaven Enexis hoger dan ooit

Enexis Netbeheer geeft in 2022 voor het eerst in haar geschiedenis meer dan 1 miljard euro uit aan onderhoud en uitbreiding van het elektriciteits- en gasnetwerk. De uitgaven van 1.044 miljoen euro zijn een forse stijging van 9 procent ten opzichte van 2021, en een toename van 43 procent ten opzichte van 2017. Dat blijkt uit het Jaarplan 2022 dat gepubliceerd is.

Met de uitgaven in 2022 worden de netten verder gereed gemaakt voor de energietransitie. Denk hierbij aan het aansluiten van meer zonne- en windenergie en het voldoen aan de groeiende vraag vanwege warmtepompen, elektrisch rijden en industrie die steeds meer elektrificeert. Overige werkzaamheden zijn regulier onderhoud aan het elektriciteits- en gasnetwerk en het plaatsen en onderhouden van slimme meters.

Enexis heeft als doelstelling om in 2022 minstens 1 gigawatt aan netuitbreidingen te realiseren – met de intentie om aanmerkelijk hoger uit te komen. Ter indicatie: op 1.000 megawatt kun je zo’n 3 miljoen zonnepanelen op vol vermogen aansluiten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.