Ads Top

Stad Sint-Niklaas bespaart dankzij Luminus 39 procent op haar energieverbruik

De stad Sint-Niklaas wil haar steentje bijdragen in de strijd tegen de klimaatopwarming en tekende daarom een innovatief energieprestatiecontract (EPC) met Luminus Solutions, dochteronderneming van Luminus, om de energie-efficiëntie van haar gemeentelijke gebouwen te verbeteren. Hierdoor kan de stad 39 procent besparen op de energiekost van haar grootste gebouwen en haar CO2-uitstoot met 2600 ton terugschroeven.

Bij de ontwikkeling van het project, dat de steun kreeg van Vlaanderen Circulair, liet de stad zich begeleiden door Factor4. De facilitator ontwikkelde een innovatief energieprestatiecontract (EPC) dat werd afgesloten met Luminus Solutions.

Het project omvat de verbetering van de energieprestaties en het beheer van de technische installaties op negen locaties: de twee stedelijke basisscholen Gavertje Vier en De Droomballon, de gemeentelijke sporthallen De Witte Molen en De Mispelaer, de Stedelijke Academies (SASK & SAMWD) en ook de Stadsschouwburg, het SteM en het welzijns- en politiehuis.

In de komende jaren zullen verschillende grote en kleinere energiebesparende aanpassingen uitgevoerd worden aan de gebouwen van de stad, zowel aan de gebouwen zelf als aan de technische installaties. Dit gaat van het vernieuwen van daken en buitenschrijnwerk tot het renoveren van verwarmingsinstallaties en ventilatie, het verbeteren van de verlichting, het optimaliseren van regelingen en het voorzien van een eigen energieproductie met PV-panelen op verschillende locaties.

In de Stadsschouwburg bijvoorbeeld worden de daken en ramen vernieuwd. Ook wordt een nieuwe stookplaats geïnstalleerd en worden de luchtgroepen in De Foyer vervangen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.