Ads Top

SSE Renewables wil innovatieve windparken in zee bouwen

SSE Renewables (SSER) neemt deel aan de komende twee aanbestedingen door de Nederlandse overheid voor de 1,4 GW Hollandse Kust (west) Windpark Zone in Nederland.

De aanbestedingen hebben een duidelijke focus op innovatie. Het biedt SSER de kans haar expertise op het gebied van ecologie en systeemintegratie te gebruiken om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor de huidige maar ook toekomstige uitdagingen voor de Nederlandse offshore windsector. SSER bouwt op dit moment het grootste offshore-windmolenpark ter wereld op de Doggersbank in het midden van de Noordzee, waarbij veel aandacht is voor ecologisch verantwoord bouwen.

SSE is een van oorsprong Brits energiebedrijf dat zich met volle overgave richt op de duurzame energietransitie. Een belangrijk onderdeel van het bedrijf is SSE Renewables dat windparken op zee bouwt om 100% duurzaam opgewekte elektriciteit te produceren.

SSER wil dit voor de lange termijn graag voor Nederland gaan doen om zo bij te dragen aan de Nederlandse energietransitie. Om dit goed en verantwoord te kunnen doen heeft SSER alle kennis en bewezen ervaring met vergelijkbare projecten in huis.

SSE Renewables bouwt meer offshore windenergie dan enig ander bedrijf in de wereld op dit moment. Het bouwt momenteel het grootste offshore-windmolenpark ter wereld, het Dogger Bank Wind Farm van 3,6 GW in de Britse Noordzee en het grootste offshore-windmolenpark van Schotland, het Seagreen Offshore Wind Farm van 1,1 GW in de Firth of Forth. De capaciteiten van SSE Renewables op het gebied van de ontwikkeling, bouw en exploitatie van offshore-windenergie wordt ook internationaal uitgerold.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.