Ads Top

115.000 Vlaamse gezinnen online aan de slag met energiegebruik

Almaar meer gezinnen met digitale energiemeters maken actief gebruik van het online klantenportaal mijn.fluvius.be. Daarop kunnen ze gratis hun digitale verbruiksinfo raadplegen. Dat blijkt uit een interne studie van Fluvius, bijna twee jaar na de lancering van het portaal.

Eind 2021 waren er al 115.000 gezinnen op actief. Opvallend: liefst 67 procent van die gebruikers beschikt over zonnepanelen en in 25 procent van de gevallen geven externe energiedienstverleners advies op maat.

Om de energietransitie in Vlaanderen te kunnen realiseren, moeten we allemaal zuiniger, slimmer en groener omgaan met ons energiegebruik. Dat is ook de kernboodschap van de brede communicatiecampagne ‘Mee met de stroom’ van de Vlaamse overheid in samenwerking met Fluvius. De campagne werd afgetrapt op 21 oktober 2021.

Ongeveer 20 procent van de gezinnen in Vlaanderen heeft vandaag al digitale energiemeters, goed voor 1,2 miljoen geplaatste digitale meters eind 2021. De digitale meters zijn op alle vlakken cruciaal voor de energietransitie. Ze helpen gezinnen scherp zicht te krijgen op hun energiegebruik: de eerste stap om ermee aan de slag te gaan. Daarnaast bieden ze mogelijkheden om je energiegebruik beter te spreiden en te verschuiven, bijvoorbeeld naar momenten waarop je zonnepanelen stroom opwekken of wanneer energie goedkoper is.

De verbruiksdata op het klantenportaal van Fluvius zijn strikt persoonlijk. Ze zijn enkel toegankelijk voor de persoon op wiens naam het energiecontract van de woning staat, of door derden na expliciete goedkeuring.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.