Ads Top

Warmtetarieven Eneco blijven ruim onder maximum van ACM

Bij Eneco betalen klanten die zijn aangesloten op een warmtenet in 2022 gemiddeld 22,62 euro per maand meer voor hun warmte in vergelijking met afgelopen jaar. Dit bedrag is inclusief de compensatieregeling vanuit de overheid op de energierekening.

De tarieven liggen hiermee ruim onder de maximale tarieven die voor 2022 zijn vastgesteld door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Klanten ontvangen in januari persoonlijk bericht over hun tarieven.

Eneco heeft de variabele kosten voor warmte vastgesteld op 43,76 euro per gigajoule. Om de stijging van de warmtekosten te beperken, houdt Eneco de vaste tariefcomponenten gelijk aan 2021. Daarnaast ontvangen huishoudens een extra compensatie op de energierekening vanuit de overheid voor de gestegen energieprijzen in 2022.

De inkoop van warmte is gekoppeld aan de gasprijzen en de leveringstarieven zijn gereguleerd waarbij het niet meer dan anders principe wordt aangehouden ten opzichte van gas. Een warmteklant betaalt hierdoor niet meer voor zijn warmte dan met een CV ketel op gas.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.