Ads Top

Fluvius voltooit installatie voor injectie groen gas bij Verko

Bedrijvigheid troef op de bedrijfssite van Verko in Appels. Met man en macht wordt de gloednieuwe vergistingsinstallatie afgewerkt die vanaf deze zomer het groente-, fruit- en tuinafval (GFT) zal verwerken. Vanaf dan zal Verko groen gas (biomethaan), opgewekt uit het GFT, injecteren in het gasnet van Fluvius én gebruiken als brandstof voor de vuilniswagens.

Het is dit voorjaar nog even flink doorwerken aan de nieuwe installatie die Verko bouwt op de bedrijfssite in Appels en dan kan er vanaf deze zomer worden gestart met de vergisting van het groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Maar voor het zo ver is, staat er nog een reeks testen en technische ingrepen op de planning. Netbedrijf Fluvius plaatste alvast een injectiecabine voor groen gas (biomethaan) dat Verko zal halen uit het GFT.

Een vierde van het opgewekte biogas zal dienen als brandstof voor onze CNG-vuilniswagens. Indien er geen vraag is naar biomethaan in het CNG-tankstation, wordt het gas geïnjecteerd in het gasnet van Fluvius. Het grootste deel van het biogas is bedoeld voor omzetting naar warmte en elektriciteit voor zowel eigen gebruik als het stroomnet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.