Ads Top

EVBox Group en Covestro gebruiken duurzamere materialen voor laadstations


EVBox Group, leverancier van laadoplossingen voor elektrische voertuigen, en Covestro zijn een proef begonnen om duurzamer materiaal voor de productie van laadstations te gebruiken.

In de eerste stadia van de productie van hoogwaardig polycarbonaat wordt ISCC Plus-gecertificeerde (International Sustainability and Carbon Certification) koolwaterstof uit hernieuwbare bronnen gebruikt. Dankzij dit proces kan Covestro de grondstof (een materiaal dat rechtstreeks als brandstof kan worden gebruikt) putten uit hernieuwbare alternatieven in plaats van uitsluitend uit fossiele bronnen.

EVBox gaat deze duurzamere kunststof gebruiken bij de productie van hun laadstations. Voorlopig worden er tests uitgevoerd met duurzamer polycarbonaat, Makrolon RE, om te bepalen in hoeverre dit materiaal gebruikt kan worden in het productieproces. Dit nieuwe polycarbonaat zou de oplossing kunnen zijn voor de duurzamere productie van laadstations.

Kunststoffen zijn nog steeds een vorm van fossiele grondstoffen en moeten voldoen aan strenge voorschriften wanneer ze worden gebruikt bij de productie van laadstations. Het gebruik van nieuwe, duurzamere materialen is een vereiste om te voldoen aan UL-certificeringen.

Door het nieuwe productieproces van Covestro, dat fossiele grondstoffen vervangt door hernieuwbare, ISCC Plus-gecertificeerde grondstoffen (zoals residuele vetten en plantaardige oliën), kan EVBox zijn laadstations produceren met een kleinere impact op het milieu.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.