Ads Top

'Woningisolatie moet sneller, slimmer en socialer'

 


Het isoleren van woningen in Nederland moet sneller, slimmer en socialer. Dat stelt een coalitie van drie politieke partijen en 7 maatschappelijke organisaties, waaronder de Consumentenbond.

In Nederland zijn 2,7 miljoen woningen slecht geïsoleerd. Volgens de afspraken die gemaakt zijn in het Klimaat akkoord moeten deze in 2050 allemaal goed geïsoleerd zijn. Maar met het huidige isolatietempo duurt dat tot zeker 2100.

In september 2020 nam de Tweede Kamer al een motie aan om een Nationaal Isolatieprogramma op te zetten. Het huidige (demissionaire) kabinet heeft hier nog niets mee gedaan.

In de regelingen voor woningisolatie die er nu zijn, blijken voor veel consumenten een te hoge drempel, ingewikkeld en vooral interessant voor mensen die het kunnen betalen.


Om vaart en richting te geven aan het Nationaal Isolatieprogramma presenteren de partijen op www.nationaalisolatieprogramma.nu een manifest met 12 concrete voorstellen.  Van vouchers voor woningeigenaren tot isolatieteams die bewoners actief benaderen en ondersteunen.

Met prioriteit voor de slechtst geïsoleerde woningen en met ideeën voor het opleiden van voldoende vakmensen. Een langjarige stabiele programmatische aanpak met voldoende middelen moet leiden tot  investeringszekerheid voor ondernemers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.