Ads Top

Eneco wint aanbesteding warmte- en koudesysteem voor drie deelgebieden in Amsterdam Overamstel


Eneco gaat zorgen voor het collectief warmte- en koudenet voor de verwarming, de koeling en warm kraanwater in drie deelgebieden in Amsterdam Weespertrekvaart Midden/Oost, Amstelkwartier 3e fase en Kauwgomballenkwartier.

In het gebied worden in de komende jaren ongeveer 3200 woningen, drie basisscholen, detailhandel, twee supermarkten, horeca, kantoren en diverse maatschappelijke voorzieningen gerealiseerd.

Vanuit twee technische ruimtes in het gebied gaat Eneco warm water produceren en naar de woningen en de andere gebouwen brengen voor de verwarming en het warme kraanwater. Eneco zorgt daarnaast het hele jaar voor koeling voor gebouwen die dat nodig hebben (in de zomer dus ook voor woningen) via een apart leidingnet met koel water. De energieleverancier ontwerpt, bouwt, beheert, onderhoudt en exploiteert het warmte- koudenet voor de komende dertig jaar.

‘Wij zijn trots dat de gemeente Amsterdam voor Eneco heeft gekozen en kijken ernaar uit om aan de slag te gaan met alle betrokkenen. Onze ervaring en ambitie om de energietransitie verder te versnellen helpen ons om voor dit gebied een modulair en volledig elektrisch warmte en koudesysteem te realiseren,’ aldus Manja Thiry, directeur warmte bij Eneco.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.