Ads Top

LeydenJar Technologies haalt 22 miljoen euro op voor doorontwikkeling duurzame superbatterij


LeydenJar Technologies heeft in een nieuwe investeringsronde 22 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van batterijen met 70 procent meer energieopslag.

Dit maakt een veel grotere actieradius van elektrische auto’s mogelijk, een smartphone die minder vaak aan de lader hoeft en binnenkort zelfs dat vliegtuigen elektrisch kunnen vliegen. Het uiteindelijke doel is de energietransitie te versnellen met innovatieve batterijtechnologie.

LeydenJar haalde het bedrag op bij Nederlandse en Amerikaanse durfinvesteerders en kreeg een extra steun in de rug van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland met een subsidie van ruim 5 miljoen euro.

Batterijen met een hoge energiedichtheid zijn nodig voor de elektrificatie van de automobielbranche. Met de batterijtechnologie van LeydenJar kan een elektrische wagen wel 70 procent meer afstand afleggen voordat hij weer aan het stopcontact moet. Ook is de batterij geschikt voor snelladen, zodat je binnen een kwartier weer op de weg bent. 

Onderscheidende bijkomstigheid is dat het maakproces van deze batterijen ook nog eens fors duurzamer is dan van ‘gewone’ li-ion (oplaadbare) batterijen en er dus veel minder CO2 bij vrij komt tot wel 85 procent.

Sinds LeydenJar in 2016 vanuit TNO is ontstaan zet zij vol in op groei en doorontwikkeling van de technologie. Hierbij is het vergroten van de levensduur van de batterij een cruciale volgende stap in de ontwikkeling, alsmede het opschalen van de fabriek in Eindhoven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.