Ads Top

Consument sceptisch over toetreding Shell energiemarkt


Nog eind dit jaar start Shell met de levering van groene stroom en CO2-gecompenseerd gas aan de Nederlandse huishoudens.

In hoeverre de toetreding van Shell op de consumentenmarkt een succes wordt, is nog de vraag. Bijna de helft van de Nederlanders  vindt dat er ook zonder Shell voldoende aanbod is op de huidige energiemarkt.

Om in overweging genomen te worden, dient Shell haar energie flink onder de prijs van andere leveranciers aan te bieden. Zo neemt de helft van de Nederlanders (49 procent) de energiegigant wel in overweging bij een maandelijks prijsverschil van ten minste tien euro. Bijna een kwart van de Nederlanders (22%) geeft aan Shell überhaupt niet te overwegen. Desondanks zijn vier op de tien Nederlanders (40%) wel geïnteresseerd in het aanbod, zo blijkt uit onderzoek van online vergelijker Pricewise onder 500 respondenten.

Nederlanders geven aan dat zij bij de keuze voor een energiecontract vooral kijken naar een lage prijs óf een goede welkomstkorting. Een kwart van de Nederlanders geeft aan interesse in het aanbod van Shell te hebben als het contract 6 tot 10 euro per maand goedkoper is dan dat van de gevestigde energieleveranciers in Nederland. Voor bijna één op de tien is 0 tot 5 euro al genoeg om over te stappen.
 
Op de vraag of de toetreding van Shell tot de Nederlandse consumentenmarkt voor energie een succes wordt, geeft meer dan de helft van de respondenten (52%) een neutraal antwoord. 34 procent heeft vertrouwen in het slagen van Shell als leverancier. Ondanks dat een groot deel van de ondervraagden ruimte ziet voor de nieuwe toetreder in Nederland, geeft 35% aan het geen prettig idee te vinden dat een gigant als Shell invloed krijgt op de Nederlandse consumentenmarkt. 

Foto Anefo

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.