Ads Top

Industrie Noordzeekanaalgebied zet in op nieuw energiesysteem

Een verbetering van het elektriciteitsnet, een regionaal netwerk voor waterstof en goede (rest)warmtenetwerken. Daarmee willen de industriĆ«le partijen in het Noordzeekanaalgebied (NZKG) ervoor zorgen dat de CO₂-uitstoot in 2030 gehalveerd is en in 2050 vrijwel verdwenen.

Om dit doel te bereiken heeft het Bestuursplatform Energietransitie NZKG de Cluster Energie Strategie (CES 1.0) aangeboden bij het ministerie van Economische Zaken.

Het elektriciteitsnet, het waterstofnet en (rest)warmtenetwerken zijn door het Bestuursplatform Zeeschip op het Noordzeekanaal Energietransitie NZKG aangemerkt als projecten van nationaal belang. Projecten van nationaal belang worden met voorrang opgepakt en gefaciliteerd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het afvangen van CO₂ wordt ook in de CES 1.0 genoemd, maar zal door de gewijzigde koers van Tata in omvang verminderen.

Het aanpakken en verduurzamen van het energiesysteem betekent ook een verbetering van de luchtkwaliteit en heeft een positief effect op gezondheid en leefbaarheid in het hele Noordzeekanaalgebied. Een laatste manier om de CO₂-uitstoot te verlagen is het uit bedrijf nemen van anders inzetten van gascentrales.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.