Ads Top

WISE organiseert fietsprotest tegen nieuwe kerncentrales

Laten zien dat er verzet is tegen de bouw van nieuwe kerncentrales. Met dat doel organiseert milieuorganisatie WISE van 24 tot en met 26 september een fietsprotest in Zeeland en Noord-Brabant. Kernenergie is duur, traag en vervuilend en past daar niet in, aldus WISE.

De driedaagse fietstocht begint vrijdag 24 september 10.00 uur met een manifestatie bij het provinciehuis in Middelburg. Na enkele korte speeches wordt er een manifest aangeboden, aan gedeputeerde Jo-Annes de Bat (CDA). Daarna fietsen de deelnemers naar de kerncentrale in Borssele voor een protestlunch om 12:30 uur. Na een overnachting bij Bergen op Zoom is er op zaterdag een protestlunch op de Markt in Roosendaal en daarna om 15:00 uur een manifestatie bij Moerdijk. Moerdijk wordt genoemd als een potentiële locatie voor een nieuwe kerncentrale.

Op zondag is er om 12:00 uur een lunchlezing bij de Amercentrale, verzorgd door Marco van der Wel, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Noord-Brabant. De fietstocht wordt afgesloten met een manifestatie op de Parade in Den Bosch. Er zijn hier sprekers van Grootouders voor het klimaat en GroenLinks en muziek van Harry Loco.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.