Ads Top

Inhuldiging van zonnepark van bijna 30.000 m² bij Höganäs

Höganäs, wereldwijd de grootste fabrikant van metaalpoeders, heeft op haar site in Ath een grootschalig zonne-energieproject gerealiseerd. Het project bestaat uit de aanleg van een veld fotovoltaïsche panelen van 5,961 MW, het grootste fotovoltaïsche park dat ooit door Dauvister, een filiaal van Luminus, werd gebouwd, goed voor bijna 30.000 m² zonnepanelen. De inhuldiging vond plaats op 15 september, in aanwezigheid van Bruno Lefebvre, burgemeester van Ath.

Höganäs Belgium te Ath is het Belgische filiaal van het in 1797 opgerichte Zweedse concern Höganäs, dat één van de oudste nog actieve Zweedse bedrijven is. De groep Höganäs, wereldleider in de vervaardiging van metaalpoeder, produceert ongeveer 500.000 ton per jaar, waarvan 7.500 ton op haar site te Ath.

Höganäs wil tegen 2045 koolstofneutraal zijn. Haar routekaart voor het klimaat steunt op drie strategische pijlers : de uitstoot verminderen door de energie-efficiëntie te verhogen, meer gerecycleerde materialen gebruiken om de uitstoot stroomopwaarts te verminderen en het gebruik van hernieuwbare energie en brandstoffen verhogen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.