Ads Top

70 jaar aardgas Coevorden: in debat over de energietransitie

Zaterdag 4 september is het precies 70 jaar geleden dat Coevorden als eerste gemeente in Nederland aardgas kreeg.

De gemeente Coevorden, NAM, Rendo en provincie Drenthe organiseren daarom een feestelijke bijeenkomst op de Markt in Coevorden. Het evenement is voor iedereen toegankelijk en duurt van 11.00 tot 13.00 uur.

Zeventig jaar geleden markeerde de komst van aardgas het begin van een energietransitie. Vandaag de dag is de energietransitie nog steeds een actueel onderwerp, maar zijn de vraagstukken enorm veranderd. We werken aan een schonere wereld en bredere klimaatdoelstellingen, niet alleen voor de huidige generatie, maar ook voor de toekomstige. Des te meer reden om vooral ook met jongeren in gesprek te gaan.

Gemeente Coevorden, NAM, Rendo en provincie Drenthe grijpen deze mijlpaal aan om dit moment te vieren. Gedurende het hele jaar worden er activiteiten georganiseerd, te beginnen met het verschijnen van een huis-aan-huis krant over 70 jaar aardgas in Coevorden en het evenement op 4 september. Centraal staat deze zaterdag een debat over de energietransitie. Presentator en gespreksleider Andries Ophof gaat live op de Markt in Coevorden in gesprek met mensen van toen, tegenwoordig en van de toekomst: kunnen we het enthousiasme van 70 jaar geleden, ook mee laten spelen tijdens de huidige overgang van aardgas naar groen gas, waterstof en nieuwe ‘schone’ energiebronnen?

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.