Ads Top

Liander opent nieuw centraal distributiecentrum in Apeldoorn

Netbeheerder Liander heeft een nieuw distributiecentrum in Apeldoorn-Noord. Liander heeft haar voormalige distributiecentra in Nijkerk en Apeldoorn-Zuid samengevoegd tot één groot, veilig en centraal gelegen logistiek centrum.

Hierdoor kan Liander materialen efficiënter leveren, personeel flexibel inzetten en de kwaliteit van de materialen waarborgen. De snelle ontwikkelingen rondom de energietransitie vormen voor Liander een enorme uitdaging om de elektriciteitsinfrastructuur op tijd uit te breiden. Het nieuwe centrale distributiecentrum gaat Liander helpen in het sneller realiseren van het werk als netbeheerder.

De energietransitie leidt in combinatie met de economische groei, de enorme woningbouwopgave en snelle digitalisering van de maatschappij tot steeds meer knelpunten op het elektriciteitsnet. Hierdoor moeten de komende jaren tienduizenden nieuwe transformatorhuisjes gebouwd worden, honderden nieuwe transformatorstations en tienduizenden kilometers extra kabel gelegd worden. Het is een grote logistieke uitdaging om alle materialen op het juiste moment bij alle werkzaamheden te krijgen.
Tegelijkertijd heeft Liander te maken met een chronisch tekort aan technisch personeel. Met het samenvoegen van twee distributiecentra naar één centraal gelegen distributiecentrum, kunnen mensen en materialen efficiënter worden ingezet zodat de netbeheerder tijdig en slim kan inspelen op de grote vraag.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.