Ads Top

Apeldoorn op weg naar duurzame warmte


Apeldoorn wil in 2050 alle energie lokaal opwekken. Energieneutraal dus. Een onderdeel van die overstap is dat de stad van het aardgas af zal gaan.

De Transitievisie Warmte vertelt hoe de gemeente de overgang van aardgas naar duurzame warmte in grote lijnen voor ons zien. Dit heeft de gemeente samen met partners gedaan; de Woonmensen, Ons Huis, De Goede Woning, Mooiland, Veluwonen, Liander, deA. En met inwoners.

Apeldoorn telt 72.000 woningen en 9.200 gebouwen. Een aantal buurten maakt al gebruik van duurzaam warmte, bijvoorbeeld Zuidbroek en Groot Zonnehoeve. De meeste dus nog niet.

Isolatie is  ook een belangrijk onderdeel in het plan van aanpak. De gemeente gaat voor elke buurt bekijken welke vorm van duurzame warmte het beste past. De ene keer is dat een oplossing voor een woning, zoals een warmtepomp. De andere keer is het een oplossing voor de hele buurt, zoals een warmtenet. Voor nieuwbouw komen aparte afspraken.

Inwoners zijn vanaf de start betrokken. Ruim 3.000 inwoners vulden een vragenlijst in en de Tafel van 15 heeft meegedacht tijdens een aantal bijeenkomsten. Van 22 september tot en met 20 oktober ligt de Transitievisie Warmte ter inzage.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.