Ads Top

Groen licht voor buitendijkse windmolens Windplanblauw

 


Vattenfall en SwifterwinT, de initiatiefnemers van Windplanblauw, hebben groen licht gegeven voor de bouw van het buitendijkse gedeelte van het windpark.

De buitendijkse windturbines maken deel uit van Windplanblauw. Een windpark in de gemeenten Dronten en Lelystad, waar 74 windmolens worden vervangen door 61 grotere turbines, met meer vermogen. Daarvan komen er 37 op land te staan en 24 in het IJsselmeer. De werkzaamheden voor de turbines op land zijn begin dit jaar gestart.

De 61 nieuwe windturbines hebben een gezamenlijk opgesteld vermogen van ruim 335 MW. Windplanblauw levert hiermee een substantiële bijdrage aan de doelstellingen uit het Regioplan Windenergie van de provincie Flevoland.

De 28 windmolens van het huidige windpark Irene Vorrink van Vattenfall worden vervangen door 24 moderne, krachtige turbines. De turbines komen in twee rijen in het IJsselmeer te staan, vlak voor de kust. De werkzaamheden starten begin 2022.

Ballast Nedam ontwerpt en realiseert de turbinefundaties en de parkbekabeling en verzorgt de aansluiting met het onderstation. Mammoet is medeverantwoordelijk voor het transport en de installatie van de turbines.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.