Ads Top

Tweedehandse elektrische personenauto steeds aantrekkelijker

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een gebruikte elektrische personenauto. In 2021 hebben ongeveer twee keer zoveel particulieren als vorig jaar met subsidie zo’n tweedehands elektrische auto aangeschaft. De beschikbare subsidie voor tweedehands elektrische auto’s is daarmee voor dit jaar volledig benut.

Zoals in het klimaatakkoord afgesproken kunnen particulieren sinds vorig jaar met subsidie een elektrische auto aanschaffen. Koop of lease. Nieuw of tweedehands. Elektrische auto’s zijn goedkoper in gebruik, maar duurder bij aanschaf.

Doel van deze regeling is dat elektrisch rijden aantrekkelijk is voor particulieren, die op zoek zijn naar een compacte middenklasse personenauto. Nederland is het eerste land in Europa dat subsidie verleent voor de tweedehands markt.

In 2020 schaften 3000 particulieren met een subsidie (2000 euro) een tweedehands elektrische auto aan. Niet alle beschikbare subsidie werd toen benut door minder aanvragen. Dit jaar is het budget volledig benut; 6750 particulieren maakten gebruik van de regeling. De regeling loopt door tot 2025.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.