Ads Top

PostNL verduurzaamt voor 80 miljoen euro

 

PostNL zal in de periode 2022-2024 zo’n 80 miljoen euro uitgeven aan de verdere verduurzaming van zijn activiteiten.

Op dit moment wordt al 20 procent van alle pakketten en brieven uitstootvrij in de last-mile bezorgd. Bij post is dat zelfs 90 procent, dankzij de bezorging te voet en per fiets. De sortering van post en pakketten vindt plaats in gebouwen die volledig verduurzaamd zijn: bijna 50 procent van alle elektriciteit die de pakkettensorteercentra nodig hebben wordt door 25.000 zonnepanelen opgewekt. De overige energie wordt duurzaam ingekocht.

PostNL rijdt ook steeds meer kilometers op duurzame brandstoffen. Deze zomer is de transitie naar hernieuwbare diesel (HVO100) en biogas gestart. Inmiddels rijden er al meer dan 300 bussen en meer dan 100 vrachtwagens op HVO100. Daarnaast zijn er ook nog eens bijna 100 andere vrachtwagens die deels op Bio-LNG rijden. Nu rijdt meer dan 30 procent van het groot transport op alternatieve brandstoffen; in 2030 zal dat 90 procent zijn.

De grootste bijdrage in de beoogde CO2-reductie in de last-mile komt uit het vervangen van dieselvoertuigen door elektrische voertuigen. Op dit moment worden er al rond de 1300 elektrische voertuigen, groot en klein, bij de bezorging ingezet. Dit aantal zal de komende jaren fors groeien.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.