Ads Top

Fair Solar Netwerk: 13 projecten rondom zonne-energie van start

De transitieagenda van het FAIR SOLAR netwerk is eind september van start gegaan. Tijdens het evenement kwamen prominenten uit het netwerk, waaronder wetenschapper en voormalig minister Jacqueline Cramer, bijeen om het draagvlak voor eerlijke en circulaire zonne-energie te vergroten.

Nederland is bezig met het opschalen van zonne-energie via zonnepanelen. Naar schatting zullen er in 2040 meer dan 500 miljoen (!) zonnepanelen op onze daken liggen. Met slechts 7.000 zonnepanelen die in 2019 het ‘recycle-circuit’ hebben gevonden zijn er nog grote stappen te maken betreft circulariteit.

Hier schijnt het FAIR SOLAR netwerk nu haar licht op. Op zoek naar een redelijk en eerlijk perspectief omtrent zonne-energie toegespitst op deze tijd

Het FAIR SOLAR netwerk heeft in haar transitieagenda de gevolgen van de zonne-energie transitie voor mens, natuur en economie inzichtelijk gemaakt. Door hier adequaat op te blijven bijsturen is een circulaire keten voor zonne-energie mogelijk. Hiervoor hebben we elkaar nodig: beleidsmakers, pionierende ondernemers, onderzoekers en vooral de consument.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.