Ads Top

Noord-Holland het meest bezig met elektrisch rijden, Drenthe en Zeeland het minst

Noord-Holland is het hardst op weg naar een emissievrije toekomst. Inwoners van deze provincie vragen het meest laadpalen aan. Dat blijkt uit eigen onderzoek van Install-tech bedrijf 50five*. Drenthe en Zeeland zijn de provincies met de minste laadpaal aanvragen.
 
In het kader van de Europese Mobiliteitsweek wilde 50five inzichten bieden in de huidige e-Mobility markt. Deze inzichten komen uit eigen data van 1 september 2020 t/m 1 september 2021. Het ging hier om data uitsluitend van de Nederlandse e-Mobility markt.
 
De goedkoopste manier van elektrisch rijden is met een laadpaal thuis. In het onderzoek is er gekeken naar laadpaal aanvragen op basis van regio, leeftijd en geslacht. Ook is er gekeken naar welke laadpaalmerken het populairst waren in het afgelopen jaar.  

Er is gekeken in welke provincies de meeste laadpaal aanvragen binnen zijn gekomen bij 50five. Een hoger percentage betekent meer aanvragen in die provincie. De meeste aanvragen kwamen uit de provincies Noord-Holland, Noord-Brabant en Zuid-Holland. In deze provincies wordt de e-Mobility website ook relatief het vaakst bezocht.
 
In de provincies Friesland, Flevoland en Groningen wordt de e-Mobility website het minst bezocht en worden ook de minste laadpaal aanvragen gedaan. Vanuit Zeeland en Drenthe was geen data beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.