Ads Top

'Wetsvoorstel brengt VvE's in gevaar'


De Brancheorganisatie VvE Beheerders (BVVB) wijst het ministerie op de onverantwoorde versnelling van oplaadpunten bij VvE's.

Indien appartementseigenaars een oplaadpunt op een individueel parkeervak of op een gemeenschappelijke parkeergelegenheid willen plaatsen, moet het VvE-bestuur hiervan in kennis worden gesteld; de notificatie. De notificatie vervangt de benodigde toestemming van de VvE voor het plaatsen van een oplaadpunt, indien het oplaadpunt volgens de voorwaarden uit de notificatieregeling is geplaatst, hetgeen in een Algemene Maatregel van Bestuur zal worden uitgewerkt.

De Branchevereniging voor VvE Beheerders (BVVB) juicht het wegnemen van belemmeringen in regelgeving toe. Het mag echter niet zo zijn dat hiermee de onveiligheid van gebouwen toeneemt, met name in geval van opladen van een elektrische auto in (ondergrondse) parkeergarages met bovenliggende appartementen. Bovendien blijft de VvE te allen tijde verantwoordelijk voor het gebouw, maar krijgt met dit wetsvoorstel onvermijdelijk te maken met hoge en extra beheerkosten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.