Ads Top

Schooldakrevolutie zet zich in voor zonnepanelen op Drentse scholen

Zonnepanelen installeren op alle geschikte, maar nog lege schooldaken in Drenthe. Daar gaan gemeenten, provincie Drenthe, en Stichting Schooldakrevolutie zich voor inzetten. Schooldakrevolutie enthousiasmeert, namens de gemeenten en provincie, scholen om over te stappen op zonne-energie en biedt schoolbesturen passende begeleiding.

Een schooldakcoach van Schooldakrevolutie benadert de komende maanden schoolbesturen voor basis- en middelbaar onderwijs in de gemeenten Assen, Coevorden, Hoogeveen, Meppel, Noordenveld, Tynaarlo, De Wolden en Westerveld.

De coach brengt de mogelijkheden voor zonnepanelen op schooldaken in kaart, identificeert kansen en lost problemen op die een succesvolle installatie in de weg staan. Schoolbesturen kunnen rekenen op begeleiding en ondersteuning tot de aanschaf van een zonne-installatie. Provincie Drenthe draagt de kosten van de begeleiding door Schooldakrevolutie.

Landelijk heeft ongeveer 25 procent van de basis- en middelbare scholen zonnepanelen en in Drenthe 37 procent. Dat betekent dat Drenthe voorloopt, maar veel van de ruim 200 schooldaken die geschikt zijn voor de installatie van zonnepanelen zijn nog leeg of hebben ruimte voor veel meer zonnepanelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.