Ads Top

Stedin bouwt extra verdeelstation bedrijventerrein Dordtse Kil


Stedin bouwt een extra verdeelstation op het bedrijventerrein Dordtse Kil. Door de snelle ontwikkeling van grote zonnedaken op bedrijfshallen in het gebied Dordtse Kil III en IV is de maximale capaciteit van het elektriciteitsnet bereikt.

Om de capaciteit weer te vergroten is een extra station nodig dat naar verwachting in 2025 gereed is. Dit betekent dat het elektriciteitsnet in het gebied Dordtse Kil III en IV geen ruimte heeft voor de opgewekte stroom van nieuwe grote zonnedaken op bedrijfspanden. Er is weer ruimte zodra het nieuwe verdeelstation gereed is, in 2025.

De vraag naar elektriciteit neemt toe door warmtepompen, elektrische auto’s, maar ook distributiehallen en datacenters. Daarnaast breekt de productie van groene stroom door zonnepanelen en windmolens ieder jaar records.

Totaal investeerde Stedin al 50 miljoen euro de afgelopen zeven jaar in uitbreiding van het hoogspanningsnet in de regio. In 2014 startte Stedin met de bouw van een nieuw verdeelstation van 50.000 Volt aan de Oranjelaan in Dordrecht. Daarop volgde de uitbreiding van het verdeelstation in Zwijndrecht met twee nieuwe kabelverbindingen tussen Zwijndrecht en Dordrecht, onder de Merwede door. Dit jaar wordt als sluitstuk een volledig nieuw hoofdverdeelstation van 50.000 Volt aan de voet van de Merwedebrug langs de N3 in Dordrecht opgeleverd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.