Ads Top

Hulp voor VvE’s bij verduurzaming in Tilburg

Zeker honderd Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in Tilburg krijgen begeleiding bij het verduurzamen van hun appartementencomplex. Tijdens informatiebijeenkomsten krijgen ze tips over mogelijke maatregelen, subsidies, juridische en bouwkundige zaken en over beheer.

Ook kunnen de VvE’s tijdens de bijeenkomsten kennis met elkaar delen. Zo worden zij op weg geholpen om zelf aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun wooncomplex. De eerste bijeenkomst in Tilburg zal dit najaar plaatsvinden.

Voor het project is een subsidie van 630.000 euro beschikbaar. Die komt van OPZuid en de EU. OPZuid is een subsidieprogramma voor Zuid-Nederland.

Als eerste is het VvE Transitiecentrum Brabant opgezet. Bij dit centrale loket in de provincie Noord-Brabant kunnen VvE’s vanaf 1 oktober 2021 terecht met al hun vragen. Zij krijgen ondersteuning met een voorlichtingscursus, advies en begeleiding. “Aan deze gerichte hulp is grote behoefte bij bewoners die samen hun appartementencomplex willen verduurzamen. In de opgave waar we met zijn allen voor staan, is deze provinciale en Europese subsidie dan ook een geweldige steun in de rug,” zegt wethouder Oscar Dusschooten (wonen, energietransitie).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.