Ads Top

Eerste vmbo’ers aan de slag met keuzevak Nutsvoorzieningen

Zes vmbo-3 leerlingen van het Candea College in Duiven zijn gestart met het keuzevak Nutsvoorzieningen. Dit nieuwe eindexamenvak is ontwikkeld door de Alliander Technische Bedrijfsschool. De leerlingen verkennen in het komende halfjaar de wereld van de techniek bij Alliander.

Het Candea college is de eerste school in Nederland die dit examenvak aanbiedt. De komende weken gaan de leerlingen aan de slag in de praktijklokalen van Alliander. Daar gaan ze leren om onder anderen een lantaarnpaal aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk. Komende week is het de eerste SO (Schriftelijke Overhoring) die meetelt voor hun examencijfer. Ondanks hun jonge leeftijd (13 tot 15 jaar) zijn de leerlingen daarom erg serieus.

Alliander steeft er naar om het vak Nutsvoorzieningen op scholen in heel Nederland te krijgen. De energiewereld biedt hoge baanzekerheid, maatschappelijke impact en voldoende carrière mogelijkheden, maar jongeren kiezen steeds minder voor een baan in de techniek. Alliander heeft verschillende initiatieven om technisch personeel op te leiden en om te scholen, maar onderneemt ook veel om jongeren te interesseren voor techniek. Hier is het keuzevak een mooi voorbeeld van.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.