Ads Top

Windmolens burgerinitiatief Koningspleij mogen worden gebouwd

De bouw van de drie molens van het burgerinitiatief Koningspleij gaat door. De molens zullen stroom zullen leveren aan 18 gemeenten in de regio Arnhem.

De initiatiefnemers van de molens zijn de Rijn en IJssel Energiecoöperatie en Prowind BV. Na de financial close voor het zonnepark Broekstraat is dit de eerste financial close voor een windpark voor Prowind in Nederland.

Windpark Koningspleij omvat vier windmolens die in een lijnopstelling langs de Pleijroute (N325) komen te staan. Drie van de vier windmolens zijn een burgerinitiatief. Inwoners van Arnhem en omgeving kunnen mede-eigenaar worden van deze molens en zo duurzame energie opwekken en meeprofiteren in de opbrengst van het park. Bovendien leveren de molens de stroom aan 18 gemeenten van de regio Arnhem.
De vierde molen van het windpark wordt ontwikkeld door Pure Energie en zal de stroom gaan opwekken voor Industriepark Kleefse Waard (IPKW). De vier windmolens wekken samen naar verwachting 34 miljoen kilowattuur (kWh) per jaar op. Dat is genoeg energie voor ruim 11.000 huishoudens.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.