Ads Top

Nedersaksisch-Nederlandse samenwerking op het gebied van waterstof

Na de bijeenkomst van het Nedersaksische Waterstofnetwerk die in Hannover op uitnodiging van het ministerie van Milieu van Nedersaksen is georganiseerd, hebben EWE en Gasunie de afronding van een uitgebreide intentieverklaring voor de verdere ontwikkeling van de Noordwest-Europese waterstofmarkt aangekondigd.

Met de samenwerkingsovereenkomst tussen EWE en Gasunie willen de bedrijven hun krachten bundelen om de klimaatdoelstellingen en de sectorkoppeling in Duitsland te bevorderen. Zij zien de totstandkoming van de waterstofeconomie als een essentiële stap in de richting van een duurzaam en klimaatvriendelijk energiesysteem.

De deelnemende bedrijven brengen hun kennis en kunde in op verschillende gebieden van de gehele energiewaardeketen: opwekking, opslag, transport en levering aan de klant. Wat hen verenigt, is de overtuiging dat waterstof een sleuteltechnologie zal zijn om het doel van klimaatneutraliteit te bereiken en dat samenwerking tussen de spelers op de energiemarkt een belangrijke bijdrage levert aan het realiseren van dit potentieel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.