Ads Top

Royal Swinkels Family Brewers realiseert energiebesparing van ruim 15 procent

Royal Swinkels Family Brewers verduurzaamt een groot deel van de brouwerij, de bottelarij en de mouterij in Lieshout na het afronden van een energiebesparingsprogramma.

Het gaat hier om de installatie van een warmwaterbuffer, waarmee de familiebrouwer een energiebesparing van ruim 15 procent realiseert, gelijk aan 4 miljoen m3 aardgas per jaar.

Centraal in het nieuwe systeem is een grote tank met warm water. Deze tank wordt gevoed met restwarmte uit de brouwerij, bottelarij en mouterij en geeft deze warmte weer door aan de processen die nodig zijn voor het brouwen van bier. Zo gaat de restwarmte niet langer verloren, maar wordt deze hergebruikt. Extra warmtepompen, condensors en rookgaskoelers zorgen dat het warme water op de juiste temperatuur en op het juiste moment op de juiste plek is. Daarnaast gebruikt de brouwer minder stoom, wat ook energiewinst oplevert.

Het familiebedrijf gelooft in een mix van energiebronnen en kijkt dus ook naar andere duurzame energiebronnen, namelijk inkoop van groene elektriciteit, biogas en waterstof.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.