Ads Top

Natuurfonds investeert in kustnatuur bij windpark Slufterdam

Onlangs is het Natuurfonds Voornes Duin en Voordelta Westvoorne gelanceerd. Het Natuurfonds is een initiatief van Vattenfall en Eneco en is voortgekomen uit de opening van het vernieuwde windpark Slufterdam in 2019.

Het Natuurfonds ondersteunt projecten en initiatieven die een bijdrage leveren aan de versterking van de natuur en de natuurbeleving in het Voornes Duin en de Voordelta.

Doel van het Natuurfonds is om de komende vijftien jaar de natuurwaarde te verhogen én de natuurbeleving te vergroten in het Voornes Duin en de Voordelta. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en Vereniging natuurmonumenten beheren deze Natura 2000-gebieden. Ze kijken naar mogelijkheden om de duinnatuur te versterken en vogels en andere dieren in het gebied te beschermen. Het fonds richt zich tegelijkertijd op het verbeteren van de duinroutes voor verschillende gebruikersgroepen en de verduurzaming van het bezoekerscentrum. Uitgangspunt is dat het gaat om structurele verbeteringen van de natuur in het gebied.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.