Ads Top

Twentse onderwijsinstellingen leiden samen professionals op voor de energietransitie

ROC van Twente, Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente gaan samen de professionals die de energietransitie vormgeven opleiden.

Studenten van het mbo, het hbo en het wo werken samen aan oplossingen voor de energietransitie via challenge-based learning, waarbij ze van elkaar leren en brede, toepassingsgerichte kennis ontwikkelen.

Ook bestaande professionals kunnen hieraan meedoen. Op deze manier willen de onderwijsinstellingen bijdragen aan een succesvolle energietransitie, zowel in Twente als daarbuiten.

De energietransitie stelt Nederland en Twente voor een grote opgave: zo moeten in ons land voor 2050 ongeveer 7,8 miljoen woningen in 13.000 wijken gasvrij worden gemaakt. In Twente gaat het daarbij om 475 wijken. Om deze en andere uitdagingen aan te kunnen, is zowel slimme en efficiënte inzet van bestaande oplossingen nodig als de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Het is daarom essentieel dat er voldoende goed opgeleide professionals zijn die bovendien hun vaardigheden actueel kunnen houden bij nieuwe ontwikkelingen. Daarom gaan de onderwijsinstellingen niet alleen werken aan het opleiden van nieuwe studenten, maar ook aan het doorontwikkelen van de kennis en kunde van bestaande professionals.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.