Ads Top

Alle gebouwen bol.com over op duurzame energie

Alle gebouwen van bol.com in Nederland en Belgiƫ draaien vanaf nu volledig op groene stroom. Een belangrijk onderdeel van deze transitie is de recente installatie van ruim 13.000 zonnepanelen door Eneco op het dak van het nieuwe bol.com fulfilmentcenter (BFC2) in Waalwijk. Het huidige fulfilmentcenter (BFC1) draaide al volledig op lokale groene stroom van windmolens van Eneco, die direct naast de warehouses in Waalwijk staan.

Ook de laatste locaties van bol.com zijn nu omgeschakeld, waardoor alle kantoren, datacentra en warehouses 100 procent hernieuwbare energie gebruiken. Dit is wederom een belangrijk stap op weg naar 0 gram CO2-uitstoot per pakket in 2025.

Voor de verduurzaming van de energievoorziening startte bol.com een samenwerking met Eneco. Deze begon in januari 2017 met de inzet van windenergie afkomstig uit windpark Waalwijk en is de afgelopen maanden uitgebreid met zonne-energie bij de nieuwbouw van het bol.com fulfilmentcenter. Op het BFC2 ligt nu een zonnedak met ruim 13.000 zonnepanelen. Per jaar wekt dit circa 4 gigawatt energie op, wat gelijkstaat aan het jaarlijkse energieverbruik van circa 1.200 huishoudens. Bol.com gaat deze groene stroom onder meer gebruiken voor liften, verlichting, automatische deuren en orderpickmachines, transportbanden, inpakmachines en sorteersystemen, die er straks voor zorgen dat er wel een half miljoen pakketjes per dag door het enorme gemechaniseerde fulfilmentcenter kunnen gaan. Dit draagt bij aan het verder omlaag brengen van de CO2-uitstoot per pakket.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.