Ads Top

Vattenfall start met bouw Windpark Klaverspoor

Dit najaar start Vattenfall al met de bouw van Windpark Klaverspoor. De zes windmolens komen te staan in de polder van de Binnen-Moerdijk in de buurt van het dorp Lage Zwaluwe (West-Brabant).

Met het project is een investering gemoeid van 45 miljoen euro. 25 procent van dat bedrag komt voor rekening van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

Windpark Klaverspoor is één van de vijf windparken die gebouwd worden langs de A16. Tegen de bouw van de windmolens langs de A16 was beroep ingesteld bij de Raad van State.

In juli 2020 zijn de voor Windpark Klaverspoor relevante beroepen door de Raad van State ongegrond verklaard. Wel oordeelde de Raad van State dat de provincie Noord-Brabant nog enkele punten in het aanpassingsplan Windenergie A16 moet herzien. Hierbij gaat het om aanpassingen voor andere windparken langs de A16.

De uitspraak van de Raad van State heeft geen gevolgen voor de bouw van Windpark Klaverspoor. Vandaar dat Vattenfall heeft besloten niet te wachten op de definitieve uitspraak met het nemen van een investeringsbesluit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.