Ads Top

Jaarlijks 30 miljoen Leuvense pintjes op zonne-energie dankzij lokale investeerders

AB InBev en Luminus installeerden onlangs met de hulp van 269 particuliere, lokale investeerders en de onderneming Integrale 2.117 zonnepanelen op het dak van de Leuvense Stella Artois-brouwerij. Dat is goed voor de productie van bijna 30 miljoen 25cl pintjes per jaar.

Ook de stad Leuven is tevreden met het lokale zonnedeelproject. Schepen David Dessers tekende present om de investeerders te bedanken met een persoonlijke groet.

AB InBev heeft als grootste brouwer ter wereld een zeer sterk duurzaamheidsbeleid en wilde niet alleen zelf gebruiken maken van de groene energie, maar ook alle Leuvenaars daarbij betrekken. Zij kregen via een zonnedeelproject als eerste de kans om mee te investeren en zo samen in te zetten op de strijd tegen de klimaatverandering. In een tweede fase konden alle inwoners van Vlaams-Brabant en de rest van het land mee investeren.

De 2.117 zonnepanelen op het dak van de brouwerij, goed voor een oppervlakte van 3.800 m2, produceren jaarlijks 576.000 kWh groene energie. Dit komt overeen met het jaarverbruik van ongeveer 150 gezinnen of de productie van bijna 30 miljoen 25cl bierflesjes per jaar. Dauvister, dochteronderneming van Luminus, stond in voor de installatie van de zonne-installatie. De opgewekte stroom wordt volledig door de brouwerij zelf verbruikt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.