Ads Top

Roer­mond ont­vangt sub­si­die voor een slim ener­gie­net

Gemeente Roermond heeft een subsidie ontvangen uit het landelijke Programma Aardgasvrije Wijken. Hiermee komt de aanleg van een Slim Energienet in Roermond dichterbij.

Momenteel wordt er onderzocht hoe in eerste instantie 600 woningen in de wijk Tegelarijeveld aangesloten kunnen worden. Het doel: inwoners van Roermond helpen om duurzamer en energiezuiniger te wonen.

Slim Energienet Roermond is een initiatief van Enpuls, ENGIE, de gemeente Roermond en de Provincie Limburg. Samen ontwikkelen zij momenteel de randvoorwaarden om een betrouwbaar en betaalbaar warmtenet aan te leggen. De (rest)warmte voor dit slimme energienet komt in eerste instantie van Smurfit Kappa Roermond Papier en zorgt straks voor warmwater in woningen en kantoorpanden.

De wijk waarnaar gekeken wordt om een warmtenet aan te leggen is Tegelarijeveld in Roermond. Deze wijk ligt vlakbij Smurfit Kappa. In Tegelarijeveld liggen diverse woningen van woningbouwcorporaties Nester en Wonen Zuid. Zij denken als partner mee in de totstandkoming van een warmtenet. Ook particuliere woningeigenaren worden hierbij betrokken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.