Ads Top

Den Helder ideaal startpunt voor grootschalige waterstofproductie

De ontwikkeling van een duurzame waterstofeconomie is actueler dan ooit. Waterstof kan namelijk een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie en een schoner klimaat. Daarom wil het samenwerkingsverband H2Gateway (een groep van bedrijven en overheden) op grote schaal en gecentraliseerd blauwe waterstof produceren.

Het rapport Poort naar een CO2-vrije waterstofeconomie toont aan dat de grootschalige productie van blauwe waterstof op korte termijn en tegen relatief lage kosten, gerealiseerd kan worden in de haven van Den Helder.

De kern van het rapport is de gecentraliseerde productie van blauwe waterstof. Groene waterstof is weliswaar het einddoel, maar hier is urgent schaalgrootte voor nodig.

Het rapport Poort naar een CO2-vrije waterstofeconomie is een initiatief van H2Gateway, een samenwerkingsverband van 8 partijen: provincie Noord-Holland, gemeente Den Helder, New Energy Coalition, GasTerra, Gasunie, NAM, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en Port of Den Helder. H2Gateway is erop gericht een forse impuls te geven aan het behalen van de nationale klimaatdoelstellingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.