Ads Top

Essent over Duurzaamheidsonderzoek 2020: 'Verwarrend en verkeerd'

De duurzame inspanningen van Essent worden gemarginaliseerd tot onvoldoendes doordat de onderzoekers buitenlandse Garanties van Oorsprong niet waarderen en verduurzamen van woningen en gebouwen negeren. Dat is volgens het energiebedrijf onjuist en eenzijdig.

Essent roept de onderzoekers op tot meer realisme om het onderzoek van waarde te laten zijn.

Essent valt met name over het uitgangspunt van het onderzoek dat buitenlandse GvO’s (deze bevatten gegevens over waar elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen is opgewekt) niet zouden bijdragen aan verduurzaming van de stroomvoorziening in Nederland.

Het kopen van certificaten van Europese windparken stimuleert de Europese markt voor windenergie, waar Nederland tenslotte ook deel van uit maakt. Dankzij de goede verbindingen met andere landen kunnen wij in Nederland gebruik maken van de duurzame energie die elders in Europa wordt opgewekt, bijvoorbeeld omdat er daar op dat moment minder verbruikt wordt.

Tegelijkertijd is er simpelweg te weinig duurzaam opgewekte stroom in Nederland voor handen tegen een prijs waarmee elk huishouden in Nederland mee kan doen.

Om de circa 2,5 miljoen klanten van Essent van betaalbare windenergie uit Nederland te kunnen voorzien zijn tientallen, zo niet honderden, windmolens nodig. En die zijn er niet. Tegelijkertijd is er veel maatschappelijke discussie omtrent het plaatsen van windmolens in het Nederlandse landschap.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.