Ads Top

VEH: Energielabel wordt duur

Vereniging Eigen Huis vindt het nieuwe energielabel dat minister Ollongren per 1 januari 2021 wil invoeren geen goed plan. De vereniging zet grote vraagtekens bij dit dure label, dat huiseigenaren geen extra handelingsperspectief geeft en los staat van de maatregelen uit het klimaatakkoord.  

Het nieuwe energielabel zal gemiddeld 190 euro gaan kosten. Oftewel 25 keer zo duur als het huidige label, terwijl er weinig tegenover staat. Belangrijkste verandering is dat straks een energiedeskundige naar de woning moet komen om het huis in te meten en het nieuwe label te bepalen.

Vereniging Eigen Huis adviseert huiseigenaren die de komende jaren overwegen te verhuizen of nog geen energielabel hebben om nog dit jaar het huidige label aan te vragen. Dit kost gemiddeld 7,50 euro en is 10 jaar geldig, ook als volgend jaar een nieuw energielabel zou worden ingevoerd.   

Bij verkoop van zijn woning moet de eigenaar een geldig energielabel kunnen overleggen. Het label moet de koper bewust maken van de energie(on)zuinigheid van zijn nieuwe woning en helpen bij het nemen van energiebesparingsmaatregelen. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.