Ads Top

Sharp introduceert stijlvol zwart PV-zonnepaneel met half-cut-cellen

Sharp voegt een nieuw, geheel zwart monokristallijn silicium fotovoltaïsch (PV) zonnepaneel toe aan zijn assortiment half-cut-cellen: de NU-JC320B.

De capaciteit van de nieuwe half-cut-cell PERC-module ligt 2 tot 3 procent hoger in vergelijking met standaard full-cell-panelen. 

De NU-JC320B met 120 monokristallijne half-cut-cellen levert een vermogen van 320 Watt.

Het nieuwe paneel beschikt over Sharps half-cut-celltechnologie – een hele cel wordt in twee gelijke stukken verdeeld. Hierdoor wordt de elektrische stroom die per cel wordt gegenereerd gehalveerd en wordt het weerstandverlies gereduceerd tot een kwart. Op die manier stijgt de energieopbrengst voor de gebruiker.

Doordat de modules de helft minder stroom produceren, worden de cellen veel minder warm. Dit verkleint niet alleen het risico op hotspots, maar draagt ook bij aan een langere levensduur van de modules. De half-cut-cellen zijn bovendien uitgerust met drie kleine aansluitdozen in plaats van een, waarbij elke aansluitdoos is uitgerust met een bypass-diode. Dit heeft als voordeel dat er minder warmte wordt overgedragen aan bovenliggende cellen, zodat de panelen langer meegaan en de algehele prestaties van het systeem sterk verbeteren.   

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.